Wat een heftige avond!

on

Ik kom zojuist terug van een avondje theater pur s(z)ang: Simone! Ontroerende en vrolijke liedjes met hier en daar een sketch van één van Nederlands grootste actrices. De liedjes gaan vooral over het leven, geluk & verdriet en de naderende dood. Niet echt gezellig denk je misschien, maar het raakte me enorm. Vooral in het tweede deel pink ik hier en daar een traantje weg.

Nu ik net moeder ben geworden en ik tevens over een maand 30 jaar wordt vind ik de toekomst doodeng. In mijn ogen komt de slechtste tijd er nu aan, dit wordt de periode waarin je alleen nog maar mensen zal verliezen. Vrienden, familie en misschien zelfs geliefden en daar heb ik nou nét even geen zin in. Wat een naar gevoel krijg ik hier van…

Op naar iets positiefs dus! Op de fiets naar huis denk ik aan mijn lieve kleine mannetje, die vast met zijn duim in zijn mond ligt te dromen over alles wat hij vandaag weer heeft beleeft. Thuis gekomen zet ik mijn telefoon weer aan en daar valt me direct een bericht op van een vriendin. De eerste zin is: “Wat een vreselijk incident bij jullie op de voetbalclub”. Ik denk: huh? En ga gelijk Googelen. Ik heb het snel gevonden: een 5-jarig jongetje heeft tijdens een jeugdevenement bij onze voetbalclub een pan hete stroop over zich heen gekregen. En zijn kleertjes zijn ook nog uitgetrokken… Nee he, niet hier, niet in mijn dorp, niet een jong kind! Ik ben helemaal van slag. Heet water hoor je veel, Volendam kennen we inmiddels ook maar stroop en frituurvet (zoals in mijn geval) komt heel dichtbij mij en mijn ongeluk.

                                                                                                                      Wat een heftige avond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s