Enzo Knol imiteren? Sla de Deo Challenge maar liever over!

Ik werd vanmiddag gebeld door het Jeugdjournaal. Of we al hadden gehoord van de Deo Challenge die Enzo Knol, YouTube-held van vele kinderen, onlangs had geïntroduceerd. Nou check ik deze puberheld niet dagelijks, dus ik moest me even laten uitleggen wat de Deo Challenge inhoudt. Het bleek een dom spelletje te zijn waarbij je laat zien hoe ontzettend stoer je bent (althans, dat is mijn invulling). Het is bij de Deo Challange de uitdaging om een spuitbus deodorant zo dicht mogelijk op je huid te houden, te spuiten en vervolgens te kijken hoe lang je dat volhoudt… Lachen toch? Oh nee, toch niet, want je kunt er namelijk pijnlijke brandwonden door oplopen. Door de snelle verdamping van de deo of het drijfgas uit de bus ontstaat er namelijk zo veel koude (of eigenlijk warmte-onttrekking) dat er een bevriezing van de huid optreedt, met de daarbij passende beschadiging. Feitelijk gaat het hier dus niet om een brandwond, maar om een tweedegraads bevriezing.

Voor alle Enzo’s onder ons heb ik de volgende tip: heb je na het doen van de Deo Challenge een wond? Spoel er ongeveer 10 minuten lauwwarm water langs en ga daarna (met één van je ouders) naar de huisarts. Die behandelt de brandwond op de juiste manier zodat je er hopelijk geen litteken aan overhoudt.

Het resultaat na een geslaagde (?!) deo-challenge. Foto: Prya Damrie-Bhagwandin
Het resultaat na een geslaagde (?!) deo-challenge. Foto: Prya Damrie-Bhagwandin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s