Wie is de moordenaar?

903-moordspel_resizedToen ik klein was, keek ik voor het slapen gaan onder mijn bed, of er geen monsters zaten. Eerlijk gezegd deed ik dat ook nog toen ik 16 was, en héél soms…nu nog. Een gewoonte die erin is geslopen omdat ik ooit een eng verhaal heb gehoord over een meisje dat bang was in bed. Ken je dat verhaal? Het meisje slaapt altijd met haar hond onder haar bed. Als ze bang is, likt hij haar hand om haar gerust te stellen: ‘het is hier veilig’. Op een avond ligt het meisje weer bang in bed, ze steekt haar hand naar beneden en voelt de vertrouwde lik van haar hond. Maar het is niet haar hond die haar hand likt, het is een moordenaar…

De engste details zal ik je besparen. Want serieus, hoe groot is de kans dat je in Nederland een moordenaar of monster onder je bed aantreft? Er vanuit gaande dat je niet in duistere en criminele kringen verkeert, is die kans zeer minimaal. Toch heeft het verhaal zo’n impact op mij gehad dat ik iedere avond onder mijn bed keek. Terwijl de echte moordenaar zich ergens anders schuil hield, niet ver van mijn slaapkamer. De gang door, overloop over, trap naar beneden, maar ik zie hem niet. Er is geen spoor van hem te bekennen. Hij is onzichtbaar. In mijn fantasie ziet hij eruit als Voldemort die permanent de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter om heeft. Hij heeft het vooral gemunt op jonge kinderen en oudere mensen. Als je niet voorzichtig bent, bezoekt hij je in je slaap en word je nooit meer wakker.

Weet jij wie de moordenaar is?

Laat het me weten! Dan vertel ik je hoe je hem uit kunt schakelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s