De juiste crème voor littekens deel 2: Bio-Oil

Littekencrèmes: ze zijn er in alle geuren en kleuren. Maar wat is nou het verschil tussen al die smeersels? En wat beloven ze ten aanzien van het verminderen van roodheid, jeuk en hobbeligheid? In de serie ‘De juiste crème voor littekens’ vandaag deel 2: Bio-Oil.

De ontdekking van het hoofdbestanddeel van Bio-Oil was gewoon toeval. Want tijdens een onderzoek dat niets te maken had met littekens, ontdekte professor Dieter Bayer dat olie de perfecte substantie is om de kracht van natuurlijke ingrediënten en vitamines in te behouden. De zuurstofarme omgeving van olie zou het geheim van die bewaarfunctie zijn. Enig nadeel van olie, zo begreep ook Bayer meteen, is dat het vet is. En een product op oliebasis trekt nauwelijks in. Daarom besloot hij verder te onderzoeken of het mogelijk was olie te ontwikkelen die niet vettig was. Tien jaar later was hij zover. Dankzij PurCellin Oil, het belangrijkste bestanddeel, is Bio-Oil een niet vette olie die wél intrekt. En met die vondst werd het direct na de lancering in 1987 een (verkoop)succes.

De verschillende ingrediënten van Bio-Oil beloven de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Vitamine A pakt de roodheid aan, calendula helpt tegen de jeuk en vitamine E maakt de huid elastischer en neemt zo het trekkerige gevoel weg. De mensen achter Bio-Oil omschrijven het daarom ook wel als ‘het vitaminedrankje voor je huid’.  “Waarvoor gebruik je die smoothie voor je vel dan?” vroeg ik hen. “Meer dan alleen littekens,” was het antwoord. Want ook huidstriemen (zoals striae), pigmentvlekken en de verouderde en/of uitgedroogde huid hebben er baat bij. Bedenk wel: littekens tover je niet weg met Bio-Oil. Maar de gebruikers ervan zijn trouw en dat zegt, naast de onafhankelijk bewezen resultaten die op de website vermeld staan, eigenlijk al meer dan genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s