De Brandwonden Stichting nodigt je uit voor een beeldige expositie

portret vd maandHoe kritisch kijk jij naar foto’s van jezelf? De meesten zien altijd wel een raar plekje hier en een gek plukje daar. Kijk nou: m’n kin is maf, m’n mond hangt een pietsie scheef en sinds wanneer zitten die rimpels er eigenlijk? Herkenbaar, niet? Maar denk je nu eens in dat je een foto van jezelf ziet nadat je een heftig ongeluk hebt gehad. Want zo is het voor mensen met brandwonden. Hoe moeilijk moet het wel niet zijn om op de foto te gaan als je uiterlijk is beschadigd door brandwonden? Dat plaatje hoe je jezelf ziet, is na het ongeluk blijvend veranderd. Die daar… op die foto… ben jij dat? Het lijkt wel alsof een ander mens je aankijkt. Je weet dat je het bent, maar toch… Zomaar spontaan op de foto gaan of meedoen aan de selfie-trend, is voor mensen met brandwonden allerminst vanzelfsprekend.

Koos Breukel in actie
Koos Breukel in actie

Hoe bijzonder dapper is het dan ook dat twaalf knappe koppen bereid waren om door Koos Breukel geportretteerd te worden! Niet de minste fotograaf, maar toch is het stoer. Want die twaalf bijzonder mooie mensen hebben met elkaar gemeen dat ze getekend zijn voor het leven. En jezelf dan laten zien, is echt een waanzinnig dappere stap. Met ontzettend veel trots presenteert de Brandwonden Stichting daarom het ‘Portret van de Maand’. Een online expositie van één foto van een ambassadeur die maandelijks wisselt. Fotograaf Koos Breukel – bekend van het staatsieportret van onze Koning en Koningin – weet echte schoonheid te vangen door in te zoomen op sprankelende ogen, charisma en power. Het levert een serie van twaalf prachtige portretten op. En het mooiste is: de toegang is gratis en het museum is altijd open. Bezoek de expositie via www.brandwondenstichting.nl/portretvandemaand. De hele maand november is Britt te bewonderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s