Gestolen hoop

Op het kantoor van de Brandwonden Stichting in Beverwijk heerst woede en ongeloof over de diefstal van de ex-directeur van Stichting ALS. Zoiets doe je niet! Geld dat bedoeld is voor onderzoek om mensen met ALS een kans op leven te geven. Gelukkig is de diefstal tijdig ontdekt en is de directeur direct ontslagen. Zodra een directeur van een goed doel in opspraak komt, heeft dit effect op andere goede doelen. Daarom wil Rob Baardse, onze directeur, zich persoonlijk richten tot alle collectanten die deze week langs de deuren gaan voor de Brandwonden Stichting:

Rob Baardse_directeur NL Brandwonden StichtingBericht aan alle collectanten van de Brandwonden Stichting

Vol ongeloof vernam ik woensdag het bericht over de voormalig directeur van Stichting ALS Nederland. Het is te verdrietig voor woorden dat deze man heeft geprobeerd om € 92.000 uit de kas van Stichting ALS te stelen. Geld dat door donateurs wordt gegeven met het idee zo een bijdrage te leveren aan belangrijk onderzoek. Geld dat mensen met de verschrikkelijk ziekte ALS hoop geeft.

De schade die deze man toebrengt aan Stichting ALS is enorm. Het werk van vele vrijwilligers wordt door zijn egoïstische en domme daad in één klap om zeep geholpen. En helaas ondermijnt het ook uw inzet als collectant van de Brandwonden Stichting. Want u zult waarschijnlijk tijdens het collecteren wel een opmerking krijgen over “Weer zo’n directeur van het goede doel die te hebberig is”.

Ik wil met u delen dat ik, als directeur van de Nederlandse Brandwonden Stichting, ontzettend kwaad en verdrietig ben. Hoe haal je het in je hoofd zoiets te doen? Samen met u, doen mijn collega’s en ik er vanuit Beverwijk alles aan om mensen met brandwonden te verzekeren van de allerbeste (na)zorg. Elke euro hebben we te danken aan al die lieve mensen die zich vrijwillig inzetten voor de Brandwonden Stichting. Wij hebben samen de belangrijke taak dit geld op een verantwoorde wijze te investeren.

Ik wil u op het hart drukken dat wij altijd netjes met uw opgehaalde collectegeld zijn omgegaan. En dit ook altijd zullen blijven doen. U heeft mijn erewoord.

Rob Baardse

P.S. Wilt u zich van mijn erewoord vergewissen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Beverwijk. Dan leid ik u rond en laat ik zien hoe we hebben geborgd dat elke euro goed wordt besteed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s