Juliette durft het ook aan! #NOmakeupday

Stagiaire Juliette helpt de communicatiemedewerkers van de Brandwonden Stichting mee om straks op 18 september van NO make up day een succes te maken. Hoe kijkt ze er zelf tegenaan om straks een dag geen make-up te gebruiken?

De #nomakeupselfie van Juliette
De #nomakeupselfie van Juliette

Hoe vaak sta jij voor de spiegel?
Tja, als je het me zo op de vrouw af vraagt, sta ik best vaak voor de spiegel. Hoe vaak sta jij er voor? Ik begin mijn dag en eindig mijn dag met persoonlijke verzorging in de badkamer. En daarnaast zijn er veel momenten dat ik even een blik in een spiegel of etalageruit werp om te controleren hoe ik eruit zie: zit mijn haar goed, zit er niets tussen mijn tanden en hoe zit mijn kleding? En afhankelijk van mijn humeur voel ik me wel of niet trots op mijn vrouwelijke vormen. Vervolgens zoomen mijn ogen in op alle oneffenheden, die ik indien mogelijk wegwerk als ik me er onzeker over voel. Vreemd is dat eigenlijk, naar vriendinnen ben ik een stuk minder streng dan naar mezelf. Hoe is dat bij jou? Soms sta ik er wel eens bij stil dat uiterlijk niet vanzelfsprekend is en dat het door aanleg, ziekte, onzekerheid of door een ongeluk een andere rol kan spelen. Ik wil proberen om me daarin te verplaatsen op 18 september tijdens NO make up day. En jij, durf jij de uitdaging ook aan? Post dan je make-uploze selfie op social media via #nomakeupday en nodig je familie, vriendinnen en collega’s uit om mee te doen.

Zou jij het aandurven, een dag zonder make-up?
Mijn eerste reactie was natuurlijk! Ik draag weinig make-up, geen probleem. Maar de make-uploze selfie… daar had ik moeite mee. Ik zie veel profielen op social media met prachtige foto’s, soms zelfs van een fotoshoot. Dus een make-uploze selfie te posten, vond ik moeilijk. Ik maakte ‘m in Amsterdam op de avond van de eerste officiële WK-wedstrijd van het Nederlands elftal. Er hing een vrolijke sfeer en ik heb er een goede herinnering aan. Toch vond ik het spannend om de foto te plaatsen op social media. Dit ben ik zonder franje en opsmuk. Echte schoonheid zit tenslotte van binnen en daar staan we soms te weinig bij stil. Daarom steun ik NO make up day van de Nederlandse Brandwonden Stichting op 18 september. En jij, durf jij het aan? Als je het moeilijk vindt, is het wellicht een idee om samen met je moeder, vriendin of collega op de foto te gaan en die selfie te posten.

Wat vind je mooi aan jezelf?
Over deze vraag hoefde ik geen twee tellen na te denken. Mijn ogen! Ik heb prachtige grijsblauwe kijkers met lichtbruine wimpers. Niet alleen de vorm van mijn ogen is mooi, maar ook de uitstraling. Mijn ogen vertellen hoe ik me voel of wat ik wil. Toegegeven, familie en vrienden zien dit beter dan een onbekende, maar toch. Herkenbaar? Daarom vind ik ogen fascinerend, ze kunnen woordeloos iets duidelijk maken. Pak eens een foto van iemands gezicht en dek de ogen af: gelijk verdwijnt de charme en persoonlijkheid van een persoon. Omgekeerd als iemand oneffenheden of een handicap heeft, dan wordt je blik toch vaak naar de ogen getrokken en zie je de persoonlijkheid en niet zozeer het uiterlijk. Britt en Veronica zijn ambassadeurs van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Twee prachtige vrouwen wiens leven veranderde na een brand en die met hun ervaringen lotgenoten steunen. Op 18 september wil ik graag stilstaan bij het feit dat echte schoonheid van binnen zit en post ik mijn selfie met de hashtag #nomakeupday. En jij, durf jij de uitdaging aan?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s