Eén dag je mooiste, echte selfie zijn

Doutzen Kroes is al fan van de #nomakeupday selfie
Doutzen Kroes is al fan van de #nomakeupday selfie

Ineens was ‘ie er: de selfie. Het zelfportretje met smartphone was een instant hit. En hoe…! Volgens Google worden er 93 miljoen selfies per dag gemaakt. Dat zijn 93 miljoen dagelijkse klik-momenten die voorafgaan aan eindeloze haar- en make-up checks. En 93 miljoen kiekjes die getuned worden met behulp van filters, photoshop en andere hulpmiddelen die je je beste zelf laten zijn. Want een spontane foto is de selfie allerminst. Op social media wil je jezelf tenslotte van je allermooiste, gefilterde kant laten zien. Want in je perfecte leven op Facebook, Instagram en Twitter heb je geen pukkels, vlekken of littekens…

Een overschot van zoveel gekunstelde perfectie roept vanzelf een tegenreactie op. Want hoe echt zijn al die 93 miljoen stralende, vlekvrije, prachtige gezichtjes per dag nou eigenlijk? Tenslotte is het slechts 1% van alle vrouwen op de wereld gegund eruit te zien als een model, las ik ooit ergens. Wat ik een geruststellende gedachte vind ik als ik weer eens driftig een super wal, pukkel of glimplek wegwerk. Maar evenzogoed denk ik ook vaak aan al die meiden en vrouwen die niet het geluk met mij delen wat zelfvertrouwen te kunnen bijstippen met een simpele camouflagestick. Want een litteken, wijnvlek of verlamming laat zich niet zomaar wegtoveren. Hoog tijd voor een mooi initiatief om al deze dames een hart onder de riem te steken!

Marieke Stegenga
Zeggen is één, doen is een tweede. Dus hierbij geef ik zelf alvast het goede voorbeeld: de make-up loze selfie na een reis van 10 uur…

Op 18 september is de allereerste NO make-up day. Op die dag daagt de Brandwonden Stichting alle meiden en vrouwen uit om 24 uur géén make-up te dragen. Hiermee onderstrepen we gezamenlijk de boodschap dat echte schoonheid van binnen zit. Om elkaar te laten zien hoe mooi jij als natural beauty bent, vragen we iedereen op 18 september een selfie te posten op Instagram, Facebook en/of Twitter met de hashtag #nomakeupday. Niet alleen om elkaar te steunen, maar vooral om al die andere meiden en vrouwen met brandwonden, wijnvlekken of wat het ook is dat hen uniek maakt een geweldige dag te geven. Ik hoop het resultaat op duizenden tijdlijnen te bewonderen!

Durf jij het aan? 18 september, NO make-up day!
Maak een selfie zonder make-up en deel ‘m met #nomakeupday

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s