De juiste crème voor littekens deel 1: Alhydran

alhydran_tube_small
Alhydran is geconcentreerd en werkt zeker vier uur. Smeer dus drie keer per dag een klein beetje óf wanneer je lichaam erom vraagt.

Littekens. Onderzoekers breken er dagelijks hun hoofd over. Want waarom is het ene litteken rood en bobbelig en het andere onopvallend en soepel? En wat is de beste behandelmethode om brandwonden met zo min mogelijk littekens te laten genezen? De Brandwonden Stichting investeert veel in littekenonderzoek. Maar antwoorden hoe we ze kunnen voorkomen, hebben we op de korte termijn helaas niet. “Nou, fijn dan!” denken degenen die nu moeten leven met littekens die trekken, jeuken en ontsierend zijn. “En al die littekencrèmes dan,” vroeg iemand mij laatst. “is daarvan bekend welke werken?” Een goede vraag. Maar wel een die niet zomaar te beantwoorden is. Want de ene crème is de andere niet. En de effecten kunnen per persoon of zelfs per litteken verschillen. So far voor het vergelijkend warenonderzoek dus.

Maar die vraag bleef in m’n hoofd rondspoken. Is er echt niets zinnigs te zeggen over alle littekencrèmes die er te koop zijn? Ik mag er toch vanuit gaan dat al die producenten niet zomaar iets in een potje kwakken en er een etiket ‘littekencrème’ op plakken? En toen bedacht ik het. Ik vraag gewoon de makers van littekencrèmes waarom hun product het best is! Dan is het verder aan jou om te beoordelen welke bij je past. De komende tijd vind je op BrandNew(s) daarom regelmatig een bericht in de serie ‘De juiste crème voor littekens.’ En Alhydran heeft de primeur.

Het begon allemaal met een Arubaanse patiënt in het brandwondencentrum van Gent (België). De verkoelende en verzachtende werking van de aloë vera-plant is op het Caribische eiland al eeuwen bekend. Dus toen de brandwonden dicht waren, vertrouwde de patiënt naast de reguliere behandeling op de aloude werking van aloë vera-crème. Verrast door de opvallend goede resultaten, vroegen de behandelaars nieuwsgierig wat dat nou precies was waarmee de patiënt zich insmeerde. Crème van de aloë vera-plant dus. En zo was het idee voor Alhydran geboren.

Alhydran dankt zijn bewezen resultaten aan de hydraterende werking waarvoor het hoofdbestanddeel aloë vera zorgt. Waar veel crèmes claimen aloë vera als hoofdbestanddeel te hebben, maakt volgens producent BAP Medical alleen Alhydran die belofte waar. Het etiket levert het bewijs. Regel is namelijk om het ingrediënt dat het meest voorkomt, het eerst te noemen. Gevolgd door het ingrediënt dat na het hoofdbestanddeel het meest is toegevoegd. En dan zien we inderdaad dat Alhydran voor het grootste gedeelte uit verse aloë vera-gel bestaat (55%). Een pluspunt voor de beschadigde huid die pas gesloten is.  Die herstellende huid heeft namelijk een grote behoefte aan water. En laat aloë vera nou net een plant zijn die alleen voorkomt op hele warme en droge plekken en zodoende het opslaan van vocht uitstekend beheerst…

Dankzij de hydraterende werking zullen jeuk, pijn en roodheid verminderen. De boosdoener van die drie ongemakken is namelijk de aanmaak van collageen, een soort lichaamseigen cement. Alhydran stopt dat. Collageen-aanmaak is een proces dat zowel bij een zeer droge huid, (zon)verbranding, (oud) litteken als de pas gesloten huid aan de gang is. Het lichaam heeft het wond(je) haastig ‘dichtgeplakt’ met collageen. Dat lijf geeft tenslotte de opdracht om die open poort zo snel mogelijk te sluiten zodat er niks schadelijks kan binnendringen. Maar die nieuwe huid is kwalitatief niet zo goed, waardoor water snel verdampt. En dat is een probleem. Water hebben we tenslotte nodig om de ontstekingsreactie, die voor jeuk, pijn en roodheid zorgt, te laten afnemen. Hydrateer je die nieuwe huid dus niet goed, dan wordt vocht uit omringend weefsel onttrokken en gaat de plek extra pijn doen, rood kleuren én jeuken. En wat doe je bij jeuk? Inderdaad: krabben. Maar hé, dan ontlok je weer een nieuwe ontstekingsreactie die voor nóg meer jeuk, pijn, roodheid en daarmee een groter litteken zorgt. Alhydran doorbreekt dit patroon door de pas gesloten huid optimaal en langdurig te hydrateren. Doordat de crème namelijk een (niet voelbaar) laagje op je huid legt, vervliegt het vocht niet. En wordt de huid dus langdurig gehydrateerd, daar waar het nodig is. Volgens de makers is het daarmee dé beste manier om littekenvorming te remmen, pijn, roodheid en jeuk te laten afnemen en een soepeler litteken te krijgen.

Wil je Alhydran zelf proberen? Vraag dan een gratis proefmonster aan!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s