Behandel je hamburger met liefde ♥

on

Als er één ding is wat ons en koks verbindt, dan is het onze gemeenschappelijke afschuw voor spiritus, bio-ethanol en andere brandbare vloeistoffen op de barbecue. Wij hebben er een hekel aan omdat er brandwondenslachtoffers door vallen, koks omdat je het eten verpest.

Ieder jaar eindigen zo’n 200 barbecuefeestjes in een ramp. Dat zijn 200 mensen die nietsvermoedend van een gezellige barbecue genoten en in het brandwondencentrum belandde. Maar dat is niet de enige reden waarom brandbare vloeistoffen en barbecueën niet samengaan. Koks hebben een praktische en wetenschappelijke reden: je verkloot je eten ermee. Het geheim achter goed barbecueën is: dichtschroeien en geen vlammen. Spuit je spiritus/bio-ethanol op de barbecue, dan krijg je vlammen. De eiwitten in je hamburger schroeien dan niet dicht, maar verbranden omdat er een vlam in zit. En dat noemen koks dus ‘verkloot eten’.

De truc voor een heerlijke, malse hamburgerMaak je barbecue aan met kolen en aanmaakblokjes. Wacht totdat de kolen wittig worden en mik dan je hamburger erop. Zonder dat je het doorhebt ben je nu getuige van de Maillardreactie. Huh? Inderdaad, dat is de chemische reactie die optreedt tussen reducerende suikers en aminozuren onder invloed van warmte. Tijdens het bakken wordt je hamburger bruin en dit noem je de Maillardreactie.

Je kunt het ook anders aanpakken…
En jouw barbecue laten verzorgen door Julius Jaspers. Duur? Niet als je onze BBQ-test maakt. Onder alle deelnemers verloten we een compleet verzorgd BBQ-diner + bijpassende dranken bij Julius Bar&Grill in Amsterdam. Ga snel naar de test, klik hier.

Kortom, de ingrediënten voor een culinair hoogstaande barbecue:
– Barbecue op wittige kolen, een vlammende barbecue is not done!
– Behandel eten met liefde.

Chapeau en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s