Biertje, broodje, BBQ… BAM!

0047_BBQ Campagne Startscherm v2Echt zomer is het pas als je zo’n avond hebt gehad waarbij je van alles net iets te veel hebt gehad. Je weet wel, zo’n broeierige avond met oranje luchten waarop je met een groep vrienden gezellig gaat barbecueën. Biertje, broodje, veeeeeel dipsaus en toch nog dat ene spiesje toen je eigenlijk al niet meer kon. Maar met een lichte hoofdpijn en wat milde buikkrampen kom je de volgende dag dan nog goed weg. Want 200 keer per jaar verloopt zo’n avond ergens in een Nederlandse tuin heel anders…

“Is ‘ie al aan?” vraagt je vriendin. “Ze komen zo!” En dan sta je daar nog te prutsen om die barbecue aan te krijgen. “Lieverd, kom je er nou gezellig bij, iedereen is er al!” Je wordt inmiddels zo ongeduldig dat je de vlammen in die kooltjes wel aan kan kíjken… “Hé gast, wordt er nog een beetje vlees gebakken of blijf je de hele avond naar die barbecue staren?” hoor je je vrienden al jolig roepen. Nou goed dan. Dan maar even die spiritus erbij pakken. Want zo schiet het niet op. Hup, dop eraf en dan een flinke plens op die kooltjes. *BAM!* In een flits besef je dat je van top tot teen in brand staat. “BRAND!” schreeuw je terwijl volledig in paniek door tuin begint te rennen.

BBQ Campagne Facebook appStel je eens voor dat dit gebeurt op de barbecue waar jij bent. Die kans is er namelijk. Zo’n 200 keer per jaar verbrandt iemand ernstig door een ongeluk met barbecueën in combinatie met het gebruik van brandbare vloeistoffen zoals spiritus, bio-ethanol, (was)benzine en lampenolie. Veel mensen weten namelijk niet dat alleen al bij het openen van zo’n fles een gigantische gaswolk vrijkomt die door een piepklein vonkje een enorme steekvlam kan veroorzaken. Weet jij wat je moet doen als iemand tijdens het barbecueën ineens in brand staat? Nee? Doe dan de test! Binnen 8 vragen ben je helemaal bij met de eerste hulpregels bij brandwonden én je maakt bovendien kans op een BBQ-diner voor 4 personen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s