Kan je het zien?

staren“Je zou eens naar dokter Schoemacher moeten gaan, die kan daar wat aan doen.” Of: “Wat knap dat jij naar buiten durft!” En: “Weet je zeker dat je er geen stola bij wilt om je schouders te bedekken?”

* Zucht…*

Mensen met brandwonden krijgen soms de raarste vragen, tips en opmerkingen. Maar lastiger zijn de mensen die niks zeggen. En alleen maar kijken. Want staren is een wereldwijde plaag voor mensen die er anders uitzien dan de norm. Tuurlijk, ook ik kijk een fractie langer wanneer er iemand voorbij komt die opvalt. Omdat die een wijnvlek heeft, tatoeages in z’n gezicht of mank loopt. Maar na die korte seconde registreren wat er anders is, vervolg ik mijn weg weer. Maar er zijn ook types die wat langer de tijd nemen voor dat registratiemomentje. Die kijken, kijken nog wat beter, acteren dat ze wegkijken en vervolgen hun staarcontest weer. Dat deze rare vogels geen bijzonderheid zijn, blijkt wel uit het aantal (nog steeds groeiende) reacties die binnenkomen op dit bericht via Facebook. “Wat doe jij als iemand je aanstaart?” luidt de vraag. De antwoorden zijn vaak grappig en soms pijnlijk. “Leuk hè, is een H&M’etje!” zegt Roelien Scholtens als iemand ongegeneerd kijkt. “Reageer maar niet mam,” zegt de dochter van Elske van Dijk. Maar voor Elske is dat lastig: “Mensen kijken soms naar Denise alsof er een wereldwonder staat.”

Women's Weekly coverDe Australische Turia Pitt gaat deze week de starende blikken allerminst uit de weg. Zij siert de cover van één van de grootste en bekendste magazines van Australië: Women’s Weekly. Wauw. Wat een lef. Want inmiddels zijn we zo gewend geraakt aan de perfect gephotoshopte koppen, dat dit dus een enorm statement is. Who’s next in Holland? Elle, Grazia, Linda, Vogue of…? Wie van onze prachtige ambassadeurs kiezen jullie als covermodel?  Ik hoor het graag!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s