Dag 5 Kinderweek: bonte Aapje viert feest!

Aapjes bouwbesluit
Aapjes bouwbesluit

Als Aapje mag kiezen welke dag van de Kindervakantieweek van Stichting Kind en Brandwond het aller, aller, allerleukst was, dan kiest hij zeker weten voor de donderdag. De dag van de Bonte Avond! Dat Aapje zich net als bijna alle kinderen had opgegeven bij de feestcommissie om een act te doen,vond hij wel een beetje spannend. Maar gelukkig was er weinig tijd om de kriebels te krijgen voor het optreden. Want na het ontbijt reed de Happy Bus ons terrein op. Deze vrolijke feestbus tourde ons richting de werkplaats van professor Barabas. Aapje en z’n vriendjes vonden wel duizend en één dingen uit. Dit was knutselen voor de liefhebber! En wat is het dan heerlijk dat je na al dat hersengekraak door Barabas’ tuin mag struinen. De meest wonderlijke speeltoestellen waren naast elkaar uitgestald. Een krattenhaven met echte hijskranen, bizarre waterspelen, een fiets met bellenblaas XL… Aapjes buik ging ervan knorren. Maar ook daarvoor had Barabas een smakelijke oplossing.

Daarom heet het stokbrood!
Daarom heet het stokbrood!

Met deeg op een stokje mocht Aapje z’n eigen stokbrood bakken. Lekker dat het was! Aapjes buik knapte er direct van op. En ook in z’n koppie sprong het lampje weer aan, dus hup, nog een keer de uitvinderij in. De tijd vloog om, want daar toeterde de Happy Bus alweer. Even een powernap in de bus, eten, act finetunen en dan is het ineens zover… *roffel* ‘Welkom bij de Bonte Avond van de Kinderweek 2014,’ galmen de presentatoren door de zaal. Het is begonnen! De stoerste dansjes, toneelstukjes en shows volgen elkaar op. Iedereen heeft onwijs z’n best gedaan. Ook Aapjes raadsel was een daverend succes. Fijn om daarna alle spanning eruit te dansen met een gezamenlijke cupsong, Kinderen voor Kinderen Hits en een meterslange polonaise. En kijk daar nou op de dansvloer… Is dat Aapje of een feestbeest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s