Dag 3 Kinderweek: the winner takes it all

Lekker luieren in de hangmat
Lekker luieren in de hangmat

Klaar voor de start… AF! Op de derde dag van de Kindervakantieweek van Stichting Kind en Brandwond is de dresscode ‘sportief’. Want vandaag is het sportdag! “Sportdag?!” verslikt Aapje zich in z’n derde chocopasta-broodje, “maar ik lig veeeeel liever de hele dag te luieren in mijn hangmat met m’n vriendjes.” Gekke Aap. Die weet gewoon niet hoe leuk bewegen is. Want leuk werd het vandaag. Met een serie maffe uitdagingen werden de teams Suske, Wiske, Lambik, Barabas, Sidonia en Jerommeke getest op vaardigheden zoals samenwerken, concentratie en snelheid. Talentscouts spotten ongeevenaarde talenten bij het ballonnen scheren, klompenvoetbal en jezelf uit een slangenkuil manouvreren. De zenuwslopende wedstrijden kostten Aapje en de kinderen kiloknallers aan energie. Gelukkig was het goed toeven voor de innerlijke mensch in de pauzes. Limonade, chocomel of yoki mixten prima met een lekker verjaardagstaartje van jarige Maarten. Hiep, hiep, hoera!nummer 1 In de middag kregen we een fijn cadeautje: de zon ging weer schijnen! Dus hup, de hele equipe werd naar buiten verplaatst. Stuiterend op het basketbalveld, in opperste concentratie bij Jenga XL, een nat pak halen bij de waterestafette of compleet in balans bij de ei-lepelrace. Met elk spel en elke overwinning verdubbelde het zelfvertrouwen van de kinderen. Wat kan je toch veel als je goed samenwerkt en elkaar luidkeels aanmoedigt. Oké, team Lambik ging er met de eerste plaats vandoor, maar de echte overwinning was het gevoel veel meer te kunnen dan je eigenlijk dacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s