Wow! Collecteren 2.0

Printscreen Facebook collectebus scherm 4aCollecteren. Het schijnt iets typisch Nederlands te zijn. En zoals vele goede doelen, bestaat de Brandwonden Stichting bij gratie van die super belangrijke collecteweek. Wij voelen ons dan ook enorm vereerd met het leger van lieve mensen dat elk jaar voor ons in hun de vrije tijd van deur tot deur gaat. Deze 55.000 (!) vrijwilligers geven namelijk wat extra kleur aan het leven van mensen met brandwonden. En zorgen ervoor dat belangrijk brandwondenonderzoek kan plaatsvinden. De hoeveelheid kilometers die zij deze week gezamenlijk afleggen zal oneindig zijn. Net zoals de dankbaarheid van onderzoekers, artsen, verpleegkundigen en mensen met brandwonden.

In tegenstelling tot collecteren is Facebook geen typisch Nederlands verschijnsel. Maar de Nederlandse Brandwonden Stichting heeft dit Amerikaanse online sociale netwerk al geruime tijd omarmt. Want Facebook blijkt een uitstekend medium om doelen te verwezenlijken. Zo zetten we het in om preventieboodschappen onder de aandacht te brengen. Ouders van kinderen tussen de 0 en de 4 jaar die op Facebook zitten, zullen vast eens de waarschuwing ‘Geen hete koffie of thee drinken met je kleintje op schoot’ voorbij hebben zien komen. Of we zetten mensen aan het denken of zij weten wat ze moeten doen als er thuis brand uitbreekt. Maar ook brandwondenoverlevers vinden tegenwoordig steun via Facebook. Op de lotgenotenontmoetingsplaats ‘Leven met brandwonden’ komen zij samen voor het laatste nieuws en een online luisterend oor of steuntje in de rug.

Facebook positief inzetten om je doelen te verwezenlijken bracht ons op het idee om onze achterban die vanwege druk-druk-druk-gezin-baan-werk niet aan collecteren toekomt. Want er zijn genoeg mensen die best eens wat voor mensen met brandwonden willen doen, maar geen idee hebben waar ze dat extra uurtje vandaan moeten halen. De oplossing? Een virtuele collectebus via Facebook! Je maakt eenvoudig online je eigen collectebus aan. Vervolgens kan je een bericht plaatsen op je tijdlijn waarin je al je Facebook-vrienden oproept een donatie te doen. En voor degene die op 31 oktober het meest heeft opgehaald, is bovendien een geweldige prijs te winnen: de blitse brandweersneakers ontworpen door Floris van Bommel. Het oer-Hollandse collecteren was nog nooit zo un-be-lie-va-ble simple & fun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s