Brand beheerst het nieuws. Elke dag.

zoekterm brandHet maakt niet uit welke dag het is, het is élke dag raak. Typ het woord ‘brand’ in bij Google News en de berichten over branden in het land komen je tegemoet.  Zo lazen we vorige week over een brand na het gourmetten in een studentenhuis, gisteren over een woningbrand waarbij een bejaarde mevrouw op tragische wijze om het leven kwam en vandaag over een brand in Rotterdam waarbij 20 mensen geëvacueerd moesten worden. Je begrijpt: mensen aan het verstand peuteren dat het heel verstandig is om brandveilig te leven, is hard nodig. Daarom starten de Brandweer en de Brandwonden Stichting vandaag met de Brandpreventieweken.  Met het credo ‘Wat doe JIJ bij brand? Blijf uit de rook!” wordt jong, maar vooral oud uitgelegd wat je zelf kan doen om thuis brand te voorkomen. En wat je moet doen als het onverhoopt tóch gebeurt. Want daarover nadenken is waanzinnig belangrijk. Brand is namelijk sneller dan de brandweer. Dankzij het gebruik van moderne materialen in meubels, is een klein brandje binnen 3 minuten uitgegroeid tot een allesverwoestende woningbrand van 900 graden. Waarbij het inademen van de vrijgekomen giftige rook al gauw je einde betekent. Geen vrolijk nieuws dus dat dagelijks de (internet)bulletins beheerst. En allerminst iets wat jou toch nooit zal overkomen. Want brand kan iedereen overkomen. Daarom neem jij nú 3 minuten de tijd om via een online test erachter te komen wat je moet doen als er thuis brand uitbreekt. En hopelijk vinden we jou dan nooit terug in die dagelijkse gruwelijke opsomming van branden in Nederland.

Door schuim en plastic in modern meubilair brandt een brand zich tegenwoordig veel sneller uit dan vroeger. Geen tijd dus om dierbare spullen te zoeken, maar vluchten!
Door schuim en plastic in modern meubilair breidt een brand zich tegenwoordig veel sneller uit dan vroeger. Geen tijd dus om dierbare spullen te zoeken, maar vluchten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s