Vrijwilligers Rookmelderteam al meer dan 750 keer ingezet

Vrijwilliger Kees hangt een rookmelder op bij mevrouw Jansen in Amsterdam-Noord.

Bij een woningbrand komen zó snel dodelijke giftige gassen vrij, dat supersnel je huis uit vluchten het slimste is om te doen. Maar goed, dan moet je wel op tijd weten dat er brand is. En daarvoor heb je dus een werkende rookmelder in huis. (Toch?!) Omdat niet iedereen in staat is een rookmelder op te hangen, is het Rookmelderteam uitgevonden. Dit team van zo’n 4.000 door de Brandweer getrainde vrijwilligers plaatst rookmelders bij mensen die dat niet zelf kunnen. En inmiddels is dat dus al bij zo’n 750 mensen gedaan. Een geweldig wapenfeit. Want 750 geplaatste werkende rookmelders betekent 750 meer gezinnen, senioren, studenten, singles, kluizenaars en families die nu bij brand een kans hebben te kunnen vluchten voordat het te laat is. Klaar is het Rookmelderteam nog niet. Want stoppen doen de vrijwilligers pas wanneer er in alle huizen in Nederland werkende rookmelders hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s