iPad-première voorleesboek jongste patiëntjes brandwondencentrum

Robin is ziek_ voorkantDe vertrouwde en veilige wereld van peuters en kleuters staat volledig op z’n kop als ze na een ongeluk worden opgenomen in een brandwondencentrum. Narcose, verbandwissel en sonde zijn begrippen die aan bod komen in het voorleesboek ‘Robin is ziek’. Dit boekje werd speciaal ontwikkeld voor de jongste patiëntjes van de brandwondencentra. Dit omdat kinderen tussen de nul en de vier jaar relatief de grootste patiëntengroep vormen (29%). Maar vooral omdat kinderen die ernstige brandwonden oplopen ineens in een enge, onbekende omgeving terechtkomen waar een heel andere taal wordt gesproken. Hoofdpersoon Robin en zijn knuffel Aapje maken dit ook mee. Aan de hand van hun verhaal leren patiëntjes de wereld van het brandwondencentrum kennen. Er wordt uitgelegd waarom die nare verbandwissel nodig is en wat dat gekke slangetje in je neus doet. Vandaag beleeft ‘Robin is Ziek’ een heuse iPad-première. Want Robin en Aapje wonen tegenwoordig ook in de iPads van de brandwondencentra. Compleet met toeters, bellen, sirenes en nog veel meer geluidjes en touch-opties.  Waardoor al het stomme ziekenhuis gedoe een beetje verzacht wordt…

Afbeelding

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Bas schreef:

    Zo’n iPad geeft de kinderen wat te doen met een ouder erbij. Leuk dat er zo voor gewerkt wordt. Begrijpen kinderen (iets) meer wat er om hun heen gebeurd en dat zou moeten zorgen voor een veiliger gevoel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s